top of page

Over Uniek

Ik ben Margit de Ruijter. Ik werk als haptotherapeut en haptonomisch fysiotherapeut in mijn praktijk in de Zwolse wijk Westenholte. Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Ook geef ik trainingen en coaching op locatie in de gezondheidszorg, gericht op fysieke belasting en afstemming met cliënten.

 

Jij mag zijn en worden wie je bent

Ik kijk naar je vanuit de gedachte dat ieder mens uniek is en dat je mag zijn én worden wie je bent. Groeien betekent voor mij mogen bijleren in plaats van moeten afleren. Ook als trainer en coach baseer ik mij op haptonomische principes, zoals respect, contact maken, invoelen, afstemmen, uitnodigen en lichaamstaal interpreteren. Hierdoor word jij uitgenodigd jouw eigen mogelijkheden in te zetten. 

 

Van cliënten hoor ik dat ik betrokken ben en warmte uitstraal. Ze vinden het prettig dat ze zichzelf mogen zijn. Cliënten ervaren hierdoor de ruimte om te vertellen wat hen bezighoudt. Ik geef jou de ruimte om je in jouw tempo en op jouw moment te ontwikkelen. Daarbij geef ik ruimte aan emoties, waarbij ik naast je sta. Met vragen daag ik je uit een laagje dieper te gaan. 

 

In mijn logo zie je twee personen. Ik heb ze ingekleurd met een vingerafdruk. Voor mij staat dit beeld symbool voor het uniek zijn van ieder mens. De twee personen zijn samen in beweging, vanuit contact met elkaar.

 

Opleidingen en achtergrond

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan de Academie voor Haptonomie in Doorn en de Deventer Academie voor Fysiotherapie. Daarna heb ik de volgende aanvullende cursussen gevolgd:

  • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) in 2020

  • Stress en burn-out in 2020

  • Hoptotherapie en systemisch werken in 2021

Ik heb ruim dertig jaar als fysiotherapeut in de gehandicaptenzorg gewerkt. Sinds september 2021 werk ik als haptotherapeut bij Sherpa. In 2015 ben ik gestart met mijn praktijk Haptonomie Uniek. 

Sinds 2018 ben ik GZ-Haptotherapeut en lid van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH). Als haptonomisch fysiotherapeut ben ik BIG-geregistreerd en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

 

Ik ben geboren in 1962 en heb twee volwassen dochters. Ik heb een kerkelijke achtergrond en houd van buitenactiviteiten en lezen. 

Ieder mens is uniek en ontwikkelt zich in relatie tot de ander/Ander en de wereld.
(gebaseerd op
op de joodse filosoof Martin Buber)

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page