top of page

Reacties 

Reactie cliënt 1

"Ik heb haptotherapie gevolgd bij Margit, omdat ik allerlei gevoelens bij mezelf opmerkte die ik niet kon duiden en waar ik wel last van had. 

Het is best kwetsbaar om samen met iemand naar je gevoelens toe te gaan en te kijken naar wat ze je willen zeggen. Bij Margit heb ik me echter geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ze is deskundig en straalt heel veel rust en vertrouwen uit. 

Voor mij was ze iemand die kon samenvatten wat ze zag bij mij en me hielp om net dat stapje verder te zetten in het onderzoeken van mijn gevoel. Zo vond ik mijn stevigheid weer terug. Stevigheid wil niet zeggen dat ik me altijd stevig voel, maar dat ik wel weet dat als ik ruimte geef aan gevoelens die ik liever niet ervaar ze niet meer zo opdringerig hoeven te zijn. Ik heb dan namelijk naar ze geluisterd en dat geeft ruimte."

Reactie cliënt 2

"Margit gidst mij, staat naast me, zonder oordeel. Zoekt de verbinding met mij. Bij haar vond ik een luisterend oor, vond ik mijn basis, mijn balans en mijn kracht terug. Werd ik meer mezelf en voelde ik me zelfverzekerder. Kon ik mijn 'kleine ik' meer naar de achtergrond plaatsen en ging ik steviger op mijn voeten staan. Oude patronen ging ik zien en kon ik daardoor doorbreken."

Reactie cliënt 3

"Margit’s niet oordelende, rustige en warme nabijheid gaf mij vertrouwen om weer te gaan voelen en weer thuis te komen bij mezelf.  Ik heb door verschillende oefeningen en aanrakingen geleerd om mijn lichaam tot rust te laten komen, signalen van mijn lichaam te herkennen en om me te uiten. Daardoor ben ik nu weer veel meer in balans en accepteer mezelf en mijn gevoelens."

Reactie cliënt 4

"Voordat ik bij Margit voor haptotherapie kwam had ik al eens haptotherapie gehad. Hiermee ben ik eerder gestopt omdat ik het contact met mijn lichaam en gevoel niet kon maken en ik mijn vertrouwen niet kon geven. Samen met Margit heb ik opnieuw geprobeerd om het weggetje naar mijn lichaam, gevoel en emotie te zoeken en te vinden. Haar geduldige, warme en zorgvuldige aandacht maakt dat ik heb mogen kennismaken met mijn gevoelswereld. Mijn gevoelswereld heb ik vanaf mijn kindertijd zo goed beschermd dat ik er zelf niet meer bij kon. Het kost mij heel veel energie om mijn gevoelswereld uit mijn leven te bannen. Hierdoor is mijn dagelijks leven erg zwaar. Door lijfelijk contact, letterlijk 'voelen', begint warmte en energie te stromen. Door de weerstand en pijn heen. Waar ik in de ruimte ontspanning vind en aandacht kan hebben voor de gevoelens die er zijn. Dan voel ik kracht om te staan en te zijn wie ik ben in vertrouwen en ontspanning."

Het lichaam liegt nooit. (Ted Troost, haptonoom)

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page