top of page

Haptotherapie in Zwolle

Wat is haptotherapie?

Bij haptotherapie word je uitgenodigd te voelen wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Door gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraken (op de behandelbank) worden de signalen van je lichaam en hun betekenis duidelijk. Iedere sessie is er ruimte om te vertellen wat je bezighoudt en wat je nodig hebt. Dit gaan we ‘aan den lijve’ uitwerken met een oefening en/of door aanraken. Je ontdekt: wat voel ik en wat vertelt dit gevoel mij? Hoe reageer ik in deze situatie of op deze persoon? Wil en kan ik er ook anders mee omgaan? Daardoor ervaar je bijvoorbeeld wat veilig voelt, hoe je omgaat met angst en druk, hoeveel ruimte je nodig hebt en waar je vitaal van wordt. 

 

Samen gaan we op zoek naar je patronen en het ontstaan hiervan. Door het leven heen ontwikkel je namelijk patronen, vaak al in je jeugd. Je kunt ze vergelijken met een karrespoor, je volgt automatisch het bekende paadje. Deze patronen zijn op zich nuttig en helpend, maar soms beperken ze je. Vaak ben je je er niet van bewust dat je automatisch reageert op situaties. Soms spelen onbewuste gevoelsherinneringen mee en zijn er onverwerkte gevoelens die een plaats moeten krijgen. 

 

Wanneer je weet hoe én waarom je zo reageert, kun je ook voor een ander pad kiezen, wat weer nieuwe mogelijkheden biedt. Hiermee pak je zelf de regie en laat je klachten en belemmeringen minder je leven bepalen. Je leert je eigen grenzen kennen en aangeven en je innerlijke kompas volgen. Zo krijg je meer grip op je eigen leven en kun je (weer) jezelf zijn. Er ontstaat ruimte en balans, zodat je jouw weg in het leven kunt gaan. 
 

Wanneer haptotherapie?
Bij deze klachten en in deze situaties kun je voor haptotherapie kiezen:

 • Je voelt je onzeker of je zit niet lekker in je vel. 

 • Je bent somber. 

 • Je loopt vast in het herkennen en aangeven van je gevoel/grenzen. 

 • Je hebt moeite met contact leggen. 

 • Je hebt last van stress, overbelasting, overspannenheid of een burn-out.

 • Je hebt te maken met angst, paniekaanvallen of hyperventilatie.

 • Je ervaart problemen in jouw relatie(s). 

 • Je zoekt hulp bij rouwverwerking, omgaan met verlies of het verwerken van een heftige gebeurtenis.

 • Je bent op zoek naar zingeving of persoonlijke ontwikkeling. 

 • Je hebt last van (chronische) pijn. 

 • Je hebt lichamelijke klachten zonder een duidelijke oorzaak (psychosomatische klachten), zoals spanningshoofdpijn, ernstige vermoeidheid of maagklachten.

 

Door mijn ervaring met het behandelen van kinderen zijn deze ook met al hun klachten welkom. Bijvoorbeeld als zij moeite hebben met prikkelverwerking, omgaan met emoties en grenzen aangeven. 

Wanneer dit nodig is, werk ik in overleg met jou samen met andere disciplines, zoals huisartsen, bedrijfsartsen, maatschappelijk werkers, psychologen en psychiaters.
 

Kosten en vergoeding
Een behandeling haptotherapie duurt een uur en de kosten hiervan zijn 75 euro. Via de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen wordt hiervan een deel vergoed. Je kunt dit bij je verzekeraar navragen. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen.

Een eerste kennismaking is kosteloos.

Betaling

Na de behandeling krijgt je een factuur, deze kun je betalen door het bedrag binnen 14 dagen over te maken. (Zie betalingsvoorwaarden)

De factuur kun je afhankelijk van je polis indienen bij je zorgverzekering.

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien. (Franciscus van Assisi)
bottom of page