top of page

Training

 

Voor organisaties binnen de gezondheidzorg verzorg ik trainingen en coaching rond gezond werken, vitaliteit op de werkvloer, preventie fysieke belasting en contact leggen met cliënten. Vanuit de Arborichtlijnen verricht ik werkplekonderzoek. Ik verzorg een aanbod op maat op uw locatie. Bijvoorbeeld voor verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderenzorg, begeleiders in de gehandicaptenzorg en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Ook verzorg ik de opleiding voor ergocoaches.

 

Training en coaching: gezond werken en vitaliteit op de werkvloer

Het belang van goede zelfzorg en kennis over gezond werken is groot, want uitval door ziekte is voor de werknemer en werkgever een groot probleem. Langer doorwerken door de hogere pensioenleeftijd vergt een zorgvuldige omgang met lichamelijke en psychische belasting. Thema`s die aan bod kunnen komen zijn: echt contact maken, samenwerken, grenzen ervaren en aangeven, feedback geven en ontvangen en plezier hebben in je werk. Dit zodat ook de oudere werknemer zijn werk met plezier en in goede gezondheid kan verrichten.

 

Training en werkplekonderzoek: preventie fysieke belasting

Ik geef trainingen preventie fysieke belasting, leid ergocoaches op en doe werkplekonderzoek. Ik werk vanuit de Arborichtlijnen in combinatie met de haptonomie. Wanneer een medewerker contact maakt en de cliënt of patiënt goed uitnodigt om zelf te bewegen, wordt een beroep gedaan op het inzetten van zijn eigen mogelijkheden. Dit voorkomt hospitalisatie van de cliënt of patiënt én overbelasting bij de medewerker. In de training leert de medewerker de grenzen van zijn eigen lichaam respecteren en passende hulpmiddelen, zoals tilliften, op een respectvolle manier inzetten om overbelasting voorkomen. Mogelijke onderwerpen zijn het Arbobeleid, de praktijkrichtlijnen, de inzet van hulpmiddelen, de haptonomische benadering, het omgaan met weerstand en communicatie. 

 

Werkwijze

Ik werk met groepen van maximaal 9 medewerkers. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht en feedback. Bij een grotere groep zet ik een extra trainer uit mijn netwerk in.

 

De basis van mijn trainingen is dat je het meeste leert van zelf ervaren, zelf doen en zelf oplossingen vinden. Zo zijn de deelnemers actief betrokken en worden ze uitgenodigd om zelf problemen in te brengen. Deelnemers ontdekken het normale bewegingsverloop (bijvoorbeeld hoe je opstaat of omrolt) en hoe zij deze kennis kunnen toepassen in de zorg voor cliënten.

 

Cursisten geven aan dat ze veel geleerd hebben en dat door de afwisseling van praktijk en theorie de tijd snel ging. Ook vinden ze het prettig dat de lesstof goed en praktisch aansloot bij hun werkzaamheden. Ze zijn zich bewust geworden van hun eigen lichaamshouding en hun eigen invloed op het activeren van de patiënt of cliënt.

 

Aanbod op maat

Bent u op zoek naar een training of coaching op maat voor een werknemer of een team, dan kijk ik graag samen met u naar de inhoud en mogelijkheden. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaring in de zorg gecombineerd met kennis vanuit de fysiotherapie en de haptonomie. De trainingen worden aangeboden per dagdeel van 3,5 uur of een veelvoud hiervan. De ergocoach opleiding is een meerdaagse opleiding van circa 5 dagen, opgebouwd uit modules. Om de kennis van de ergocoaches op peil te houden en te vergroten bied ik ook na- en bijscholing.

 

Hebt u interesse? Neem vrijblijvend contact op. Na (telefonisch) overleg maak ik een aanbod voor inhoud en prijs.

Ieder mens is uniek en ontwikkelt zich in relatie tot de ander/Ander en de wereld.
(gebaseerd op
op de joodse filosoof Martin Buber)

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page